Nieuwe inzet voor UV-C-technologie

Niet veel mensen weten dat UV-C licht al decennia wordt gebruikt. Dat komt omdat tot op heden UV-C licht beperkt werd ingezet door slechts een handjevol industrieën, zoals in  geneeskunde en verpakkingsindustrie. Door de coronacrisis is UV-C licht echter niet meer om weg te denken.

Desinfecterende eigenschappen
UV-C heeft een unieke desinfecteren eigenschap en kan gebruikt worden om lucht, water en oppervlakken te ontdoen van bacteriën, virussen en ziektekiemen.

UV-C licht is licht met een golflengte tussen de 100 en 280 nanometer. Dit is een golflengte die normaliter niet op aarde voorkomt. Het licht met een nanometer van 265 heeft het sterkste effect tegen ziekteverwekkers.

Desinfecteren zonder chemicaliën

Een van de voordelen van het desinfecteren met UV-C licht is dat er geen chemicaliën en giftige stoffen nodig zijn. Ook laat het licht geen enkel residu of verkleuringen achter. Hoewel er voorzichtig tijdens het gebruik van UV-C apparatuur moet worden omgegaan, is het verder een schoon desinfectiemiddel.

Bij BBM Clean Air Solutions verkopen wij UV-C lucht recirculatie systemen, waarbij de lucht met aerosolen wordt aangezogen en vervolgens wordt geleid langs het interne UV-C licht en daarna volledig (99,99%) schoon weer de ruimte wordt ingeblazen. Daarbij verkopen wij ook steriliserende apparaten die zowel ruimtes als objecten steriliseren. Met behulp van UV-C techniek ontsmetten deze apparaten ruimtes en alles wat zich daarin bevindt. Onderzoek van de University of Boston heeft aangetoond dat de inzet van UV-C licht 99,99% van de ziektekiemen, waaronder het coronavirus (COVID-19) doodt binnen 25 seconden.

Bekijk onze producten en de werking daarvan.