Pretpark Bobbejaanland maakt gebruik van UV-C licht om park te desinfecteren

Het enige grote pretpark in België, Bobbejaanland, maakt gebruik van UV-C licht om het pretpark te desinfecteren. Naast de standaard maatregelen om het park zoveel mogelijk corona-vrij te houden, zoals het gebruik van mond- en neusmakers, maakt het park nu ook gebruik van UV-C licht.

Wil je Bobbejaanland bezoeken, dan ben je verplicht om een mond- en neusmasker te gebruiken. Dit geldt voor zowel de medewerkers als de bezoekers aan het park. Maar desondanks bestaat er de kans dat het virus zich alsnog verspreidt. Om die reden maakt Bobbejaanland gebruik van UV-C licht. Dit licht is in staat virussen, waaronder COVID-19, en andere bacteriën te doden.

Bij BBM Clean Air Solutions verkopen wij UV-C lucht recirculatie systemen, waarbij de lucht met aerosolen wordt aangezogen en vervolgens wordt geleid langs het interne UV-C licht en daarna volledig (99,99%) schoon weer de ruimte wordt ingeblazen. Daarbij verkopen wij ook steriliserende apparaten die zowel ruimtes als objecten steriliseren. Met behulp van UV-C techniek ontsmetten deze apparaten ruimtes en alles wat zich daarin bevindt. Onderzoek van de University of Boston heeft aangetoond dat de inzet van UV-C licht 99,99% van de ziektekiemen, waaronder het coronavirus (COVID-19) doodt binnen 25 seconden.

Bekijk onze producten en de werking daarvan.