Nu ook smartphones gereinigd met behulp van UV-C licht

De inzet van UV-C licht om producten en ruimtes te desinfecteren, wordt met de dag wijdverbreider. UV-C licht wordt op consumentenniveau nu zelfs ook ingezet om smartphones te reinigen. Het bedrijf PhoneSoap is hiermee begonnen. Met behulp van een klein doosje met het formaat van een brillendoos, kan je nu jouw telefoon bacterie vrij maken. De binnenkant van de doos is voorzien van UV-lampen. Na 10 minuten is de telefoon gereinigd.

“Een vrij hoge dosering ultraviolet C-straling is zeker doeltreffend om kiemen te doden”, zegt microbioloog professor Xavier Saelens (VIB en UGent). “Direct UVC-licht breekt het DNA van levende organismen af op een manier die bacteriën, schimmels en andere kwalijke micro-organismen onschadelijk maken. Ook coronavirussen zijn daar gevoelig voor. Bestraling met ultraviolet licht is al meer dan honderd jaar een bekende techniek om medisch materiaal te steriliseren. Ook bij de zuivering van drinkwater wordt dit al lang toegepast.”

Bij BBM Clean Air Solutions verkopen wij UV-C lucht recirculatie systemen, waarbij de lucht met aerosolen wordt aangezogen en vervolgens wordt geleid langs het interne UV-C licht en daarna volledig (99,99%) schoon weer de ruimte wordt ingeblazen. Daarbij verkopen wij ook steriliserende apparaten die zowel ruimtes als objecten steriliseren. De werking van deze apparaten is nog sneller dan het reinigen van de telefoon. Onderzoek van de University of Boston heeft aangetoond dat de inzet van UV-C licht 99,99% van de ziektekiemen, waaronder het coronavirus (COVID-19) doodt binnen 25 seconden.

Binnen enkele minuten kunnen wij met onze apparaten ruimtes en alles wat zich daarin bevindt ontsmetten.

Bekijk onze producten en de werking daarvan.