Amerikaanse RIVM: aerosolen zijn de belangrijkste oorzaak van besmetting coronavirus

  • Bericht reacties:0 Reacties

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse RIVM, heeft afgelopen weekend geconcludeerd dat besmetting met het coronavirus veroorzaakt wordt door met name de verspreiding via kleine druppels, genaamd aerosolen. Deze kleine druppels verplaatsen zich door de lucht en besmetten zo andere mensen.

Aerosolen worden uitgestoten wanneer iemand met het coronavirus kucht, hoest, lacht, schreeuw of zingt. Dezelfde aerosolen komen vervolgens bij andere mensen binnen via de neus, mond, luchtwegen en longen.

1,5 meter afstand

Het Nederlandse RIVM geeft echter aan dat besmetting met name via de grote druppels zou gebeuren. Omdat deze grote druppels zelden verder komen dan 1,5 meter, heeft het RIVM deze maatregel geadviseerd. In dit opzicht verschilt de mening van het RIVM dus met die van het CDC. Het CDC kijkt naar de kleinere druppels (de aerosolen) en niet alleen naar de grote druppels.

Ventileren en lucht reinigen

Zowel de Amerikaanse als de Nederlandse gezondheidsdeskundigen geven wel aan dat aerosolen van verschillend formaat langdurig in een ruimte kunnen blijven hangen. Hoe meer mensen zich in de ruimte bevinden hoe meer aerosolen er zullen ontstaan. Ruimtes ventileren en de lucht reinigen is dus altijd belangrijk.

BBM Clean Air Solutions verkoopt UV-C lucht recirculatie systemen, waarbij de lucht met aerosolen wordt aangezogen en vervolgens wordt geleid langs het interne UV-C licht en daarna volledig (99,99%) schoon weer de ruimte wordt ingeblazen. Daarbij verkopen wij ook steriliserende apparaten die zowel ruimtes als objecten steriliseren. Met behulp van UV-C techniek ontsmetten deze apparaten ruimtes en alles wat zich daarin bevindt. Onderzoek van de University of Boston heeft aangetoond dat de inzet van UV-C licht 99,99% van de ziektekiemen, waaronder het coronavirus (COVID-19) doodt binnen 25 seconden.

Bekijk onze producten en de werking daarvan.

 

Geef een antwoord