PSV primeur met inzet UV-C licht voor coronabestrijding in kleedkamers en trainingscomplex

PSV heeft de primeur met het inzetten van UV-C licht om kleedkamer en het trainingscomplex te ontsmetten. Over de inzet en de werking ervan vertelden Frans Peelen (Signify) en Frans Janssen (PSV) tijdens het Verbindingsfestival op 29 september. UV-C licht is in staat om virussen, waaronder COVID-19 af te breken. Door de inzet van UV-C licht verbeteren we de luchtkwaliteit van een goed geventileerde ruimte.

Effectieve inzet UV-C licht in kleedkamers
De inzet van UV-C licht in kleedkamers is zeer effectief. Veel sporters bleken namelijk een besmetting te hebben opgelopen tijdens het douchen. UV-C licht doodt 99,99% van alle virussen en bacteriën, waaronder het coronavirus (COVID-19). Volgens clubarts Gust van Montfort is het inzetten van UV-C licht ook een ideale oplossing na corona voor PSV: “Corona is nu het belangrijkste, maar daarna blijven de griepvirussen komen. Ook die willen we blijven voorkomen.”

BBM Clean Air Solutions verkoopt UV-C lucht recirculatie systemen, waarbij de lucht met aerosolen wordt aangezogen en vervolgens wordt geleid langs het interne UV-C licht en daarna volledig (99,99%) schoon weer de ruimte wordt ingeblazen. Daarbij verkopen wij ook steriliserende apparaten die zowel ruimtes als objecten steriliseren. Met behulp van UV-C techniek ontsmetten deze apparaten ruimtes en alles wat zich daarin bevindt. Onderzoek van de University of Boston heeft aangetoond dat de inzet van UV-C licht 99,99% van de ziektekiemen, waaronder het coronavirus (COVID-19) doodt binnen 25 seconden.

Lees ook het artikel op Duurzaamgebouwd.nl over het Verbindingsfestival en de inzet van UV-C licht.