Londen zet als eerste ter wereld op treinstation desinfectierobot voor coronavirus in

Londen zet als eerste ter wereld ter bestrijding van het coronavirus een zogenaamd UV-C fesinfectierobot in op het station London St. Pancras International.

London St. Pancras International verwerkt jaarlijks tientallen miljoenen passagiers. Het is het beginpunt van de Eurostar, de hogesnelheidsverbinding door de Kanaaltunnel. Dit station is dan ook een van de grootste stations in Londen.

UV-C bot doodt 99,9999 procent van de virussen en bacteriën
De UV-C robot doodt 99,99% van de virussen en bacteriën, waaronder het COVID-19 virus (coronavirus). De robot was oorspronkelijk ontworpen om het risico op ziekenhuisinfecties te verminderen. Nu wordt deze techniek dus ook op andere plekken, zoals dit treinstation ingezet.

De UV-C robot maakt gebruik van een ultrasone desinfectie-verstuiver techniek, bekend als Eco Bot 50. Deze techniek doodt 99,99% van de virussen en bacteriën.

Mobiele UV-C sterilisators

BBM Clean Air Solutions verkoopt UV-C lucht recirculatie systemen, waarbij de lucht met aerosolen wordt aangezogen en vervolgens wordt geleid langs het interne UV-C licht en daarna volledig (99,99%) schoon weer de ruimte wordt ingeblazen. Daarnaast verkopen wij ook steriliserende apparaten die zowel ruimtes als objecten steriliseren. Met behulp van UV-C techniek ontsmetten deze apparaten ruimtes en alles wat zich daarin bevindt. Onderzoek van de University of Boston heeft aangetoond dat de inzet van UV-C licht 99,99% van de ziektekiemen, waaronder het coronavirus (COVID-19) doodt binnen 25 seconden.

Bekijk onze producten en de werking daarvan.

 

Mobiele sterilisator restaurant Japan

Lees ook het artikel over deze robot op Ledmagazine.nl